Het perfecte drankje voor een gezonde lifestyle

Wat is hard seltzer?

Dus: hard seltzer. Maar wat is het eigenlijk? De kans is groot dat je er laatste tijd al iets over gehoord, gezien of gelezen hebt. Een laag-alcoholisch drankje op basis van verfrissend bruiswater met een vaak fruitig smaakje zoals citroen, mango en limoen. Verder bevat hard seltzer geen suiker, koolhydraten, gluten én is laag in calorieën. Dit maakt het de perfecte alcoholische versnapering voor een gezonde lifestyle. Een goed alternatief voor het bekende biertje of wijntje.

PYKE freshly brewed hard seltzer

Hard seltzer, een laag-alcoholisch drankje met een fruitige smaak

Er zijn verschillende manieren waarop je hard seltzer kunt maken. Bij PYKE hebben we ervoor gekozen om het drankje authentiek te brouwen met exclusieve gist in plaats van een distillaat toe te voegen zoals wodka. Zo krijg je een intensere en authentiekere smaakervaring.

Weinig calorieën

Misschien wel het belangrijkste voordeel van hard seltzer: weinig calorieën. Het past perfect in de trends van een gebalanceerd en gezonder leven.

Allergie- en glutenvrij

Andere voordelen zijn dat de bruiswaters geen suikers, koolhydraten en gluten bevatten. PYKE hard seltzer bevat slechts 28kcal per 100ML!

Seltzers worden steeds populairder, ook in Europa

Waar komt hard seltzer vandaan?

Hard seltzer is een overgewaaide trend vanuit Amerika. Daar heeft het gezonde drankje zich afgelopen jaren bewezen en is uitgegroeid tot een miljardenmarkt. De twee grootste spelers, White Claw en Truly, bezitten daar ongeveer 75% van de markt. In 2020 was de hard seltzer markt in Amerika ongeveer $4,1 miljard waard. De verwachtingen is dat dit de komende jaren alleen maar blijft groeien. Ter vergelijking: in 2018 was de hard seltzer markt nog goed voor $514 miljoen.

Hard seltzer
In Europa ook steeds populairder

In Europa zien we dat steeds meer mensen bekend worden met het fenomeen hard seltzer. Dat is niet gek, er komen namelijk in rap tempo hard seltzer merken op de markt. Waar in Amerika White Claw en Truly dominante marktleiders zijn, is dat in Nederland voor nu nog anders.

Daarnaast wordt een gezonde en gebalanceerde levensstijl steeds populairder. Consumenten gaan bewuster met hun voeding om en daar sluit hard seltzer perfect op aan. Weinig calorieën, maar toch kunnen genieten van een drankje.

In de smaken mango, lemon en grapefruit

Probeer nu PYKE freshly brewed hard seltzer

PYKE is uniek in Nederland doordat we een van de weinige zijn die hard seltzer met exclusieve gist brouwt. Probeer ons nu en ervaar de authentieke smaken.

Naar de shop